.i’m on my way to the future.

Saturday, December 31, 2011

new comers :)

assalamualaikum..
haloo. tanggal 19 disember 2011. lahirlah seorang beby perempuan yg suke sgt menendang2 mase dlm perut. mulenye ibu die ingat die boy, sibuklah dok panggil2 irfan (konon nak kasi name tu). tp bile keluar, cakk it's a cute little girl :) 
how come cepat sgt syg ni keluar. it suppose to be on January actually. tak sabar nak jumpe mommy and daddy die ye..hee tahniah buat kakak saya, illa lizzie (name kat fb, hehe)  dan abg syukor atas kelahiran anak sulung mereka merangkap cucu pertama buat ayah dan bonda. hehe
hye ! name sy Nur Liyana Zahraa..jgn kacau sy, sy nak tidoo ;p
kenape kacau jugaa ? wuwuwuu
tak jadi nangis lepas kena dukung 
suke cium ngan peluk budak ni bajet2 mcm die dah besar. *serabut btul aunty ni =.=
geram dgm budak tecik niii !
alooo tomey tomey
.zahraa.
u're the reason i put aside all my notes and books everytime i wanna do my revision..
u're the reason for my feet to step on to ur room everytime i heard u crying..
u're the reason that strengthen the love among peoples in this family..
u're the reason that i terribly can't wait for my sem break next month..
u're the reason if i failed my subject. eh ok tak ini gurau je ahaha
ur existence makes everyone happy dear.
may u be a good girl and daughter 
and also a good muslimah. insyaAllah..
be strong ok syg :)
love u ! 


sila bace ni bile dah besar and 
u will know how sweet ur sweety  aunt ni. kikiki

Friday, December 30, 2011

#FF last for 2011



deep inside me. actually....

Monday, November 28, 2011

heart gasping for..

Assalamualaikum.


bad starting of the day. hate this feeling. mix one.
tears fall through the cheek. god, i need strength. pleaseee ;(


Dari Abu Hurairah r.a bahawa nabi SAW telah bersabda:"Allah sentiasa memperkenankan doa seorang hamba selama doa itu tidak mengandungi (perkara) dosa, (perkara yang) memutuskan silaturrahim dan selama tidak meminta supaya cepat-cepat diperkenankan." Lalu baginda ditanya oleh seseorang:"Apa maksudnya meminta dicepatkan?"Jawab baginda: "Umpamanya seseorang itu berkata dalam doanya:"Aku telah berdoa, aku telah berdoa tetapi aku belum melihat doaku diperkenankan. Lalu aku putus asa dan berhenti berdoa."

120. "Ya Allah! Sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak hambaMu (Adam) dan anak hamba perempuanMu (Hawa). Ubun-ubunku di tanganMu, keputusan-Mu berlaku padaku, qadhaMu kepadaku adalah adil. Aku mohon kepadaMu dengan setiap nama (baik) yang telah Engkau gunakan untuk diriMu, yang Engkau turunkan dalam kitabMu, Engkau ajarkan kepada seseorang dari makhlukMu atau yang Engkau khususkan untuk diriMu dalam ilmu ghaib di sisiMu, hendaknya Engkau jadikan Al-Quran sebagai penenteram hatiku, cahaya di dadaku, pelenyap duka dan kesedihanku." [137]
121. "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepadaMu dari (hal yang) menyedihkan dan menyusahkan, lemah dan malas, bakhil dan penakut, lilitan hutang dan penindasan orang." [138]

Friday, November 25, 2011

freaky friday. cover #1

video
               
 I LOVE YOU- by Najwa Latif 

                 dedicate to those who heard this.
u know who you are 

Saturday, November 19, 2011

putrajaya visit.

assalamualaikum..
setelah separuh semester diharungi dengan only kelas, presentations, tests dan assignmentssss...akhirnya aku telah berjaya keluar dari penjara pelajaran ini. erkk? ok tak syurga ilmu actually. hehe  hari khamis. yup ponteng kelas. eh, bukan saje2 ponteng okeh. ade trip pi putrajaya, entah camne before cuti tiem petik nama gua and wanie ajak jadi ajk utk die coz she is the pengarah projek. gua ajk makanan je pungg. hehe


malas citer bnyak tgk aja ya pak ;)
baru sampai, first thing first amek gambar dulu hehe
senaman pagi, terlebih senyum pulak :) 
meet my classmates. also known as geng BB
technology advancement. pakcik driver bus skrg tak main pakai gprs dah, guna tab terus u'olls. sporting ouh encik2 ni. hehh 
before entering the building.
 semua fokus. baguih hehe
end of the ceremony. here gift from us ;)
*speech beliau sgt kelakar ok. best2 !
lunch provided by them. yummy!
*makan free gua mmg laju.ambil pun nak bnyak je.haha
SATU MALAYSIA itu penting ! baru negara makmur. kann ?
time to say goodbye to KPDKK
at masjid sultan mizan, time to change ladies ! next destination. ehemm
here  were are! Paya Indah Wetland. bak kata pakcik bus, tanah basah. funny ouh pakcik. haha 
ma favourite part !! :')
uwaa diorang comel sgt !!! sumpah cute. tp tenggelam timbul je kejenye. bosan la awak syg ;(
haha ;D
FAKTA ! Hippo can be very dangerous ! gigitan si gemok boleh membunuh. grrr! so dun play2 with me. eh silap them. hehe
kolam boya yg sgt awesome besar ! scary sgt. see the sky over there? yes it was a sign. hujan mau mari. jadi moh berteduh. 
the scene and landskap was really beautiful.
ok it's time to go back ladies n gentleman. hujan lebat gila lepas tu. luckily i bring an umbrella. always sediakan payung sebelum hujan ok? ;)
haha muka tak puas hati lisa nak kahwin dgn yusri. eh tak muka ketat sbb cancel plan nak turun shah alam. hehe

ok, enough. letak banyak2 nanti bosan la kan. well it was unpredictable journey i guess. it's simple yet still awesome. thank you KPDKK coz so excited terima kehadiran kteorg even schedule diorg penuh. mcm tanak kasi balik pun ade. ok dah2 perasan sgt la kau. haha we're given two hours to viewing around but then spend only one hour dekat wetland. it was fun even tempat mcm takde org nk dtg. ouh mgkin sbb kteorg dtg hari khamis so sunyi sepi je. ade la juge bebudak kolej mane ntah ade event kt situ. pukul 6 kteorg blah. hujan lebat gila. stop kejap kt RnR rawang and selamat sampai uitm pukul sembilan setengah.penat weyh. but enjoyable enough. thank you all. next project, untuk kelas marketing dgn miss zaf maybe. tgh nak buat kertas kerja. hehe


that's it I guess. assalamualaikum :)

Saturday, November 12, 2011

ipoh mali

assalamualaikum
alloha. hari ni pergi ipoh. pukul dua belas dah gerak. tujuan utama adalah nak pergi ambil semua barang eda dekat sekolah dia. dalam masa yg sama bole lah die jumpa kawan2 die kan. rindu gila kot. aku naik dgn bro arip n reha. gerak awal sbb nak pg simpang pulai pick up tunang abang, kak enaz. diorg nak ambil baju nikah kt deret kedai belakang GM tu. dah siap katenyee.


cun ah baju diorg, my bro mcm terpana tgk tunang die. kah3 pastu boleh ckp tak sabar la pulak. kelakar je.dah siap tu nak tggu mak ayah sampai kteorg masuk GM dulu, jalan2. ramai gila org, sbb ade karnival keusahawanan RISDA. 
dah pukul 3 tak mkn lg, lapar kot so beli benda ni. IPOH mali ouhh.
lepas tu pegi kedai haiwan kt food court GM. besar gila punya kedai.mcm2 adee.dah mcm petland kecik pun ade aku ase. mcm2 binatang ade ouh. ramai jugak org datang..itu tempat wajib masuk tiap kali gi GM. ni dah kali ketiga aku masuk. huhu 
jerung
jerung lagi
shark pulak.
iguana
iguana lagii
tipu kalau tak kenal. ni hamster lah
cik uuuuu.
kumbang bukan seekor bunga bukan sekuntum..ehh?
scorpion
lupe name ikan ni. tp die buta. tokey kedai kate dia injured kt mata. berenang pun slow je sbb tak nampak. kesian sobs.
ok comel sgt la  corak die polka dot
belut elektrik. looks like dia tersangkut kt batu tu je. tak gerak lgsung. entahlah
comel gila anak rabbit ni grrr
yang kuning tu katak.erkk
iguana besor. 
badak air. ehh ? =.=

lepas tu cuci mata tu terus gerak pegi sekolah eda. pack2 barang die sume.ramai gile wn2 die dtg dorm. sembang dgn mak. eda tak bnyak ckp pun,kusyuk je lipat2 baju masuk beg. senyap je mgkin sedih kot.nak berpisah dgn kawan2. ouh tak jadi pun pergi konsert bebudak orkestra kat MBI tuu. brg2 die kt bilik musik pun tak sempat ambil. next time mak dtg lagi tak pun pass kat sepupu aku je kt skolah tu jugak. lepas anta kak enaz balik, we alls pun balik lah semula, kteorg dah smpai tanjung tualang tibe2 mak kol ckp ade kt shell kampar ni tukar tayar, pancit pulak. then we decide to patah balik ikut jalan kampar..jauh jugak ouh. lg sikit nak sampai mak ckp takyah patah balik da siap tukar. balik terus. kteorg teruskan perjalanan..lg pun kalau smpai dulu pun bukan ade kunci nak masuk umah. mmg drift betul bro gua bawak kete, tibe2 mcm kenal kete depan tu upenye ayah kt depan. sapa yg bercinta sapa yg drift? gua pn tak tau. 
bajetttt model ?? eeiiuuu. heh
location: dpn umah kak enaz, spg pulai
yang ni mungkin ye ;)

k lah. lepas ni mungkin semakin busy. kalau sempat nak curik2 mase update, i'll do it. 
ya Rabb, semoga kau kuatkan aku dan orang2 yang aku sayang untuk menempuhi segala ujian dan dugaan dariMu, sesungguhnya kami hanyalah insanMU yg lemah, hina lagi daif. beri kami kekuatan. aminn..sampai sini dulu. assalamualaikum :)