.i’m on my way to the future.

Friday, April 30, 2010

~bukan sengaje hanye utk uji...~

orait! firstly ase nak nangis pun ade...
sedih,terharu,takut dan mcm2 perasan ader..

the story begin last evening...
terase sgt boring.mcm biase tggal berdue je ngan adik..
after tgk tv then da x de citer best aku ajak adik masuk bilik sbb die ckp die ngantuk.aku pun ajak masuk bilik coz tido dlm bilik lg sejuk..on the way nak tido tergolek sane tergolek sini.aku ngah bace paper die sibok kaco lompat2 belakang aku and dok ajak bergusti ngan aku..huh malas layan! tp da budak2 layankan je la..
main bukan sebarang main..main lemas2 u! he tried to make me tak bole bernafas dgn hanye menutup mulut n hidung aku gune tgn kecik die tu..hahaha siyes kelakarla dik! x lut lgsung..tp ade ketika x bernafas gak aku dibuatnyer...

suddenly idea gile aku dtg..well akukan pelakon drama terbaik! *award x sah* haha
idea gile aku tersebut adalah pura2 mematikan diri..
walaweh..adik cuak kot...mcm2 die buat but i still bertahan wat2 x bernyawa..
kuang3..kalo pggil geng bangbangb0om pun syok gak nih...
coz tibe2 die nangis..sgt kuat and tersedu2 ok..terkezut i tp tetap maintain mati..(sah gilo!) haha...
die kejut punye kejut sambil nangis aku tak bgn gak..
he keep calling my name..
muahahaha sayang jugak ko kat akaq ye dik..
bile rase da agak lame and kesian lak aku tgk die camtu aku pun 'bernyawe' balik..ahah
terkejut die tp tetap nangis! terus die peluk aku...
aku pulak ase nak nangis..ye ar agaknye camtula situation kalo tibe2 je allah nak tarik nyawe aku kan..walaupun niat aku just nak main2 tp bg budak kecik yg masih x jelas tentang kehidupan sebenar mesti x tau nak buat ape if the real condition happen..sgt scary nak hadapi maut but everyone will face it...either easier or harder for them..
org sekeliling bukan bole buat ape..kite yg da mati pun tetap dpt saksikan setiap kejadian walaupun da x de..wah sedihnyer..tak sanggup tgk org yg kte sayang meratap sbb kite kan...? hurmm...

agak lame jugak baru die senyap.huh! cuak jugak aku.then back to normal..kami sambung tgk tv..
x lame pastu mak n ayah balik then adik citer kat depe aku pura2 mati.
my parents gelak jer..mak ckp 'knape adik x geletek jer...sayang jugak adik kat ina',ayah pulak ajar adik soh rase nadi sendiri kt tgn die..so pasni bule tau org idup ke x..haishh macam2 la..
bg aku klakar btol..apepun x de niat pun nak wat camtu...
bukan sengaje tp just nak uji ape jadi ;)

~anwar musaddiq~

orait adik! dgn ini akaq pun sayang kau sgt2 lah!
x pernah benci tau! heheh. muaahhhx!! ♥♥♥
pengajaran ye kawan2! sile hargai dan sayangi org di sekeliling anda or else suatu hari nanti bile org tu da x de anda akan menyesal!
~salam~

Monday, April 26, 2010

~cerita dari jb...siri 2~

get ready for the big event..!
orait today is the day...
convocation 4 my brother..

bgn pagi,breakfast and went to the stadium...
wow! ari isnin kan so pg2 jalan agak sesak org kuar gi keje...
then da sampai..langit mendung tau...
amik tempat then wait till the event starts..
just enjoy this few pics :)

start with my pics hehehe
jarang snap pic wif mama tau...

muke bgn tido...

sorry mom saye keboringan..heheh

breakfast first!


before the event starts..

 nak main jugak! ;p

kosongkan??

sekarang da penuh! almost 800 students...:)

very important person suda masuk...

sume student yg berjubah biru neh student special...
cacat pendengaran...gune bahase isyarat je...tp masih bule berjaye...
hebat kan..? but me..?? pikir2 sendiri ye....=.='


that's my bro..! kak enaz pun ade..huhu


mak cakap org laki x sesuai bunge rose so ini paling sesuai..hahahaha
*basah baju i air bunge asek tumpah jer =.='*

congrates bro!
politeknik johor bahru (politeknik premier).
~diploma rekabentuk grafik~

end wif my pic jugak la ;)

oraits itu jer...more pics dlm facebook.sila view ok..tq! heheh
after the ceremony..sume da start jumpe parents n family masing tok b'gambar..
malangnyer ujan pulak time tuh...ujan yg sangat lebat! ujan rahmatla tuh..agak lame jugak most of the people time tu dok berteduh bwh canopy till ujan reda...so just melepak dlm stadium jer...then arip gi pulang jubah...
die lepak kejap ngan member.tepat kul 3 baru gerak nak balik perak! yeayy! :)
ujan lebat still x berenti...sampai perak pun ujan jugak..
x lunch lagi tau! kul 4 baru lunch berenti kat RnR manchap.haha kali ni i tertido lam keta..satu jam jer..lepas gerak dari manchap tu i x tido dah..heheh penat sgt kot..then meneruskan perjalanan..lepas makan mesti ngantuk kan..? after few hour arip x larat so tukar cik pemandu..wow! ayah x ngantuk lgsung sampai t.i tau! bahkan siap speed lg and berlumbe ngan keta lain *perkare biase di highway =.='*
dan sepanjang perjalanan ujan jugak tahu...just ade ketika lebat or tidak jer but wiper cermin keta x penah berenti menjalankan tugas sampai la tiba di perak..huhu
ade juge bas besar yg nak tunjuk hebat..berkejaran ngan ayah hampir 130 km/hour..gilo punye bas!
taula bas express x yah ar men potong2...=.='

sampai seremban x tau nape tibe2 gatal lak nak cari lokasi arwah acik excident..sume signboard aku view and both side of the road also..tp x jumpe pun.maybe aku terlepas or pape je la...after azan maghrib da sampai kuala selangor...berenti kat masjid yg kteorg slalu berenti tuh..then lastly selamat la sampai di rumahku syurgaku..ngeh3..agak penat dicitu tp tanpe mandi tertido depan tv pulek...:(
bgn kul 5 sbb dgr mak da bgn buat keje umah...aku wat keje cam biase..after mak gi skola aku pun sambung tido..heheheh..cuace still mendung for today and asek ujan jer..huhu

petang tuh ade kawan mak dtg...ujan lebat pulak aku yg tgh boring nak mati pe agi..ajak adik mandi ujan..heheh sumpah x de keje kan..well namepun 'i love rain' kan..haha x sia2 join klab i  rain kat fb ;p nasib x demam..tetamu tu pun bukan nmpak, sbb aku lepak kat buaian and tepi kolam jer..mmg banjir kan..air kolam tggi giler,aku risau jer cik ikan berenang keluar mcm yg penah jadi dulu...sian anak ikan ilang bersame air ujan yg membanjir...then malam doing nothing online saje....tp tetap x update blog...wakakaka..

orait! akhirnye berjaye jugak mengakhiri post ini setelah tergendale bape kali..hahahak.
kesimpulannyer sgt best pegi jb :) x sia2 aku ikut...well sape tahu ini mungkin kali terakhir aku pegi johor sbb da x de sape lagi family aku yg telibat ngan jb ni kan..kalo x farahla sbb skool sains muar.tp die pun x tahan stay jauh2 ngan family so pindah balik ke sarang die di bainun nun..hahaha and pengalaman pegi majlis konvo ni mcm menaikkan semangat aku tok terus belajar dan cube jadi org yg berjaya..sape x nak berjaye kan..? kalo ade rezeki dapatlah aku genggam segulung ijazah just for my mom and dad...mintak dimakbulkan..amin...

baikla akhiri post ini dengan salam perantau dari johor =)
tata! salam...


Sunday, April 25, 2010

~cerita dari jb...siri 1~

cerita dari jb ini ade due siri jer..heheh!

sambung cerita lepas..
alhamdulillah perjalanan yg panjang selame hampir 8 jam selamat jugak ditempuhi.
macam x percaye dlm mase satu hari we all telah merentasi dan menjadi wrga negeri lain sekejap.walaupun hanye tumpang lalu tetap sibok nak jadi warge negeri tuh..hahah!

.perak.selangor.negerisembilan.melaka.johor.
*juge da hirup angin dari singapura kan?*
hahah nak jugak!
^_^

sambung cerita..kan aku citer aritu naik bilik trus tido..ouh lupe nak cite sal bilik.first time dpt bilik yg x de tgkap.ujan lebat kt luar pun x bule dgr i love rain kan? huhu.tp tgkap x penting sbb tgh bndar kot.nk tgk ape bukan ade pntai pun! haha
dpt tgkat 3,ade 4 katil dlm tu.agak selesa aww! :) dpt juge online n paling menarik, kalo tgk tv bule tgk rancangan tv dari singapura jugak! rase mcm m'sia jer tp knape rase mcm lain jugak...=.=' ntah x tau perasan itu..mcm astro jer rancangan tv mereka..ape2 jela.
aim pagi tu nak tido saje..sbb arip pegi raptai, die gune kereta lgpun bukan tau sgt jalan kat jb.sesat naye je :p
tido sekejap pun bule mimpi mcm2.pdn muke! sape suruh x mandi b4 tido. da smalaman x mandi mmg mimpi lah! huhu.

bgn tido tu aku terus tnye ijat pkul bape sbb rase mcm lame sgt je tido and x de tgkap so susah nak tau pg ke ptg ke mlm.da sigh siap2 sbb rase buang mase tido lame2.ah pale pun berat jer.ijat yg tgh maen game pun ckp pkul 10.terkejut aku! what? biar btol.haha susah nak percaye sbb mcm2 mimpi td.then pegi mandi.lepas mandi terus online,tgk jam kt laptop mmg pg lagi.almost 11.gelak sorg2 bile ingat balik peristiwa neh.haha.

tgh ari tu sgt boring.menunggu arip abis raptai sgt lame.dlm otak da pikir mestila die lepak ngan aweks n mmbers dulu if da abis rehearsal pun..da lame x jumpe kan? mesti rindu.wakaka..

lunch time makan kt sekitar otel tu jer without him coz die call and told us to get lunch..after lunch masuk bilik just get ready jap agi nak kuar jln2 sekitar jb.almost 3 baru la arip menjengulkan diri.then we move on to sempadan johor atau tambak johor.lalu sebelah istana hinggap sultan johor.sgt besar dan luas ok! bak kate ayah mcm2 ade kebun,ladang and so on...kalaulah saye anak sultan..*nak berangan kejap :p* anak angkat pun jadilah..hahak

what's next? heading to danga bay...nak pegi 'mari berheboh'...haisshh..malam ni konsertnya mesti sesak jalan raye...mesti ramai org =.=' orait! i'm rite! almost one hour stuck in jam road.nasib baik satu jam saje.'nasib baik'? x percaye aku ckp tu -_-' tak mahu ckp bnyak just watch these pics...

menare jam tinggi.kalo kat t.i ade menare condong :)

sempadan malaysia...
kalo masing2 asek menambak jer,lame2 due negare ni bercantum daaa...hahaha

they said ini kereta tengku...nak tumpang!

 antare booth yg famous....
  

 
mak rembat bunge mcm tu..cantek  juge..


xde keje edit pic! hahak..

mr.snake pun ade jugak..

funfair....

muke x de perasaanla adik!

suke tempat ni! warne warni..:)

that was the stage...and yes the concert is about to start...
sape yg kedengaran..?
ntah aku dgr ade tomok ngan sofaz je yg nyanyi..then we all pulang..


 
sgt jauh lgsung x nmpak!

danga bay @ teluk danga...bnyak kapal utk belayar..

and the last for today, this huge kapal...
they said it was an exclusive restaurant on it actually...
anyone can treat me there..? huhuhu..,

orait! that's all for the long day....
to be continued for the next episode....
which is the big event....;)
daaaa...
~salam..~

Saturday, April 24, 2010

~the road not taken....~

post tentang ini sepatutnya sudah lama berada di kotak publish, tetapi berlaku penunggakan,tergendala la segala.gara2 penat,x de mood,x de idea nak wat ayat dan alasan paling tepat dan jujur adalah sbb saye malas!

tajuk post mengingatkan aku kat poem time literature dulu..:)
*the road not taken*

ape kene mengena ngan post kali ni..? mesti la ade..as i said b4 i am going to johor for arip's konvo, so perjalanan tersebut mmg sgt panjang tahu...? melibatkan perhentian yg entah berapa kali dan pertukaran encik driver juge terjadi..hahah tp x singgah melake pun sbb bertolak tgh malam kan..? bajet nak smpai johor terus pg tuh..boleh rileks2 dan jln2 di jb :)
where should i start? orait...firstly betolak dr umah almost 1 a.m..bajet nak gerak kul 12 kan..ade org da excited.hahah! pkul 12 baru aku start packing..hebat tak? confident sgt terer mengemas.konon x de brg tggl kan.haissh!
*tertinggal iron tahu? nasib kt otel ade :)*
   
      first trip dlm keta..sume segar lagi...sembang,cakap tu cakap ni,gelak sana sini..after 3 jam.da sampai meru..ayah sudah ngantuk la..orait! change driver plis! pegi RnR isi minyak.oh my! mmg sunyi ler..x de org pun.now,turn my bro pulek..sume da tido..as i said before, aku mmg x suke and susah nak tido dlm keta..so paham2 je lah.. mmg aku x tido sepanjang trip ni tau! hebat x.? x hebat sbb aku ngantuk gills sbenarnye tp aku tahan sbb nak teman encik pembawa keta.takut terlelap naye je..menjengah ke jam 5 pg..wah serius ngantuk! abg aku pun tersgtla ngantuk kelihatannya.ibarat pramugari dlm flight,menghulur aje ape yg die minta.air 7 up dan gule2..namun x lame pun kesegaran tu so berkali2 la kene serve him..ayark! finally da azan subuh..6 pg berenti kt RnR.
     
     pegi solat,breakfast dan rest sekejap..ade lg one hour journey.almost 7 a.m teruskan p'jalanan.da breakfast pun sume sambung tido balik? ad0oi! lastly sampai jugak kt pasir gudang,johor bahru.agak risau sbb takut x de hotel kosong.nanti x pasal kene pusing2 jb n view bnyak otel.x laratlah.thank god! x perlu.first otel pegi terus check in.ouh,baru kuar kereta ujan lebat! sgt lebat...naik atas terase penat! nak qada' tido.heheh arip hebat! die x ngantuk ker? lepas mandi die bersiap nak pegi rehearsal konvo pulak.die pegi sorg while yg lain melepak aje dlm bilik.and aku.....zzzZZzzz...huhuhuhu...:p



orait! da masuk ari ahad..
cerita lain pulak! :)
to be continued.......
~salam!~


~percubaan kedue....~

     percubaan kedue? utk ape...? as u know for MUET lah! hurmm sgt susah ke nak dpt band 4...? yup! agak susah tahu? saye x nak berlagak da..konon favourite subject english...tp x bule score...buat malu jer! ok..let's talk about today!
   as u know today is the day! muet examination..as usual, hard for me to sleep last night! maybe excited my sis balik..:) argh! muet da lepas mls ckp b.i da..:p
    arini sabtu tp semua sekolah beroperasi mcm biase...sekolah ganti lah..so adik n ijat pun kene bgn awal gi skola..aku da siap! ready nak gi muet! daddy anta..smk.seri perak,aiyoh! skola yg agak alim..:) b4 that anta adik dulu..masuk skola adik, ex skola aku jugak! wah rindunyer...bnyak gills perubahan..now dlm process pembinaan lg satu bangunan dekat ngan kantin.nmpaknye bnyak duetla tuh..hahah
     continue....next sampai suda di seri perak...wah ramainyer orang...mostly dak ex-skoolmate aku...dak cinelah yg skang skola st.anthony..berkepit dgn cik dayah teman setia! ade juge cik zizie and cik ika..juge jiran2 ku, anak guru besar dan encik faizuddin.tp aku x tegur pun..malu! hahah.dan seperti kenal muke2 senior tp x ingat name...kalo ambil kat kejo mesti lagi ramai kawan yg aku kenal...wah reunion pulak! :)
       lokasi exam di dewan besar...ternyate ramai private student yg ambil kali ni...sume di dewan itu hanye calon tumpang saje :)
.first paper.
reading!
hurm mesti mengantuk kene membace pg2 bute..tp syukur x ngantuk pun! sbb takut x ckup mase.b4 dis buat paper 2007 skema die lain.skarang da lain.nasib baik x bnyak beza.kalo x susah aku.komen tentang soalan?? hurmm..masih lagi susahlah! mcm x de beza ngan yg dulu jer..ayat die mengelirukan!! pening kepale aku nak faham..ya allah moga2 jawapan yg aku tande td btol la walaupun ade yg tembak jer :(

.second paper.
writing!
hurmm...yang ni x bnyak nak komen..soalan satu mcm boleh jawab.hope examiner faham ape yg aku cube sampaikan.tp soalan 2...alaa..! kenape otak mcm blank ney..? soalan pasal electronic communication kot.! hurmm mule x de idea sgt..last2 ade jugak tp blur lagi nak buat ayat...arghh kul 11 hampir nak buat balik jer soalan due tuh..tp pikir takut x sempat just edit la mane yg patut.hurmm ayat x payah ckp la! tunggang langgang kot. nmpaknyer menulis in english x same dgn bercakap in english..mmg mcm x lengkap bile aku ckp then try tok tulis ayat tu..rase mcm lost kemahiran menulis! pernah ade ker? wutever! arggh! redha je lah..sekarang perlu berdoa supaya encik atau puan pemeriksa menanda betul saje sume jawapan dan bermurah hati memberi markah yg banyak! makbulkanlah doaku ini ya allah..amin ;)

.last paper.
listening!
arghh! yg ni paling tension! tak suke loghat b.i  yg digunekan..overs tahu? susah nak dengar dgn jelas..agak laju juge and dlm dewan tu bergema so mcm dgr double sentences pulak.ya allah takot sgt kalo jawapan bnyak salah...and bile anta tibe2 rase mcm x tulis no ic lg..hahah! mmg btol pun..excited sgt nak mendengar kan? huhu then penjaga tu dtg and suruh aku tulis.nasib baik die perasan kalo x aku yg kene pegi depan..ha! bukan aku sorang jer x tulis lagi..ade juge yg excited mcm aku..heheh

apepun sume da berakhir! satu je nak cakap! rase lega!!! da x de mende yg memberatkan pale ni..hope tak perlu berjumpe dgn encik muet ini lagi..kalo kene jugak saye rase saye tak kan amik da...huhu

~mereka lupekan saye!~
   wah! mcm happy bile da abis tau! abis paper call fiza dulu..da alang2 di teluk intan nak ajak die lunch..tp bile call sgt kecewa sbb die kat kl pulak..alaa..rindu! so balik umah je la..sampai umah mak tanye 'bole buat ker?' aku jawab same jer mcm x de beze..susah jugak! then mak ckp 'aik, x kan nak seat lg sekali?' aku sengih jer...then rase sgt penat! nasib baik dilegakan oleh cik chocolate indulgence yg da semalaman dlm fridge..konon nak sambut besday mom malam td tp cik od dan arip kul 12 baru sampai..sume suda masuk tido la! haishh..dan pagi ni mereka sambutnye tanpe saye :( muet punye pasal terlepas besday mom  and mother's day punye event.x pe x kisah.just potong kek je kan :) after that luch sorg2 x aci kan? dan mase aku selepas itu hanye bertemankan cik lappy dan mr.tenet.keseorangan lagi...yg mude (sisters,bro n adik) pegi ipoh.cari cincin tunang kot..dlm ati aku 'hish depe ni baik x pyh balik kalo balik tp x lekat kat umah'..my parents n ijat pulak kluar beli barang lagi.....lepas asar da boring online,terase penat dan tertido..bile mak balik da nak senja..adush! pening pale..x penah tido senja mcm tu..bgn2 terus pegi keluar..tgk cik ikan sbb da seminggu x makan so ayah mesti da pegi beli food die td..then kt luar tgk da ade org bg makan...ayah la kot.wah!!! rase mcm cik ikan tibe2 betambah ni kenape..hurm memang btol! ayah beli anak ikan baru..bnyak kot..skarang cik ikan saye da hampir 30 ekor! comelnye si kecil berenang2...sgt tenang tgk pet kesukaan saye tu.buat senyum smpai telinge! ^_^

     malam pulak tgh edit gambar mak dtg and cakap..
'siapla na. nak ikut ke tak?'
ha pegi mane?
'johor la'
oh bertolak mlm ni ker?
'haah mlm ni la kul 12.ina nak ikut ker? kalo x nak teman ijat sbb die skola isnin kan.'
boleh jer.tp x pe la mak bwk je la ijat.da alang2 nak jalan tu.
'abis tu takkan ina nak tggal sorg? berani ker'
tak kisah.da biase *siyes aku maleh pegi*
'ish berani ker ajakla sape2 kawan.iefa ker.ecah kat mane?'
x de sape la mak sume tgh exam.ecah kat ipoh.
'kawan matrik x de?'
ntah..jauh..x ingat sape da..
'brani ke na? kunci grill slalu tau.jgn kuar umah...bla.bla.bla.bla...'
*aku diam dan angguk jer*
'x pe la ayah soh ina ikut.takut nanti ina terase'
eh x la.x kisah..lagipun da penah pegi kan last year.
'x pe la pegi siap jer nanti bole jagekan adik mase konvo arip tu'
hmm..ye la...
'gi siapkn barang cepat bwk baju tok 3 ari.bwk yg x payah ayen sgt nnti senang..bla.bla.bla...'

lepas mak kuar bilik..adoii! malasnyer!!! haishh..konvo jer kot! x best bg aku! perjalanan yg jauh.mesti penat.meh sini bg aku drive! huh.mmg x kan bg la...:p tp mak ckp singgah melake dulu mcm last year..nak cari belacan kot..hahah! sape2 ase org melake mari ketemuk! heheh..

orait da penat menaip dan x de idea lagi nak mengarut..perlu berkemas utk ke johor..tempat aku x suke! *org2 sane bahasenye kasar!* :(
yeah! dan perlu juge persiapkan diri dari segi fizikal dan mental utk menghadapi hari yg panjang dan memenatkan...=.='
before that ini utk mama!


 we love you...
sponsor by cik lilah tp pilihan saye!
tq darl..:)


saye boring lalu mengedit! inila hasilnyer!
agak messy disitu..tp i like! :)


orait! time to go!
hope it will be interesting! :)
bubye! and salam...

~last night....~

konon tgh study muet!
tibe2 mesej masuk...
haishh!! sakit mate tgk no yg tertera...
no yg tidak bername..
kerna no tersebut telah kubuang jauh2 bersame perasaan terhadapnya...
our conversation..

'ellow! nak cari gaduh buleh?'
me: esok exam muet...doakan! *tanpe pedulikan ayat diatas*
'ouh..gud luck!'
me: thanks! da pi tido da lewat!
'x ley tido ngah layan fc jap..awk ade?'
me: fc?? ape tuh x penah dgr pun..
'eh silap..fb lah..terlebih taip pulak..'
*terus online bukak fb*
me: lorh ingatkan ape..
'ade ker?'
*x bls..biar lame sikit..*
@#%&! kenape die ade fb..??!
me: ade..tp rahsie...haha!
'da jumpe da! hahah!'
me: ade i kisah..?
*sambil tu kelam kabut privatekan page n sume pic*
'da add jgn risau!'
me: x pown! tanak add...
'nnti ade la tuh..'
*ok! terus click 'ignore' smbil gelak jahat..hahaha*
me:orait nk tido nitez!!

budus!! serabut pale otak aku...
bole pulak esok nak exam muet kau muncul!!
bengong btul!!
tak pasal2 kene tukar name and hide sume information kat fb...
aku tak nak die jumpe ok!
jgn mimpi la aku nak layan ekau! huh!!
sebok jer...

ya Allah, tolonglah jauhkan dirinya daripadaku...
amin..
salam...

Friday, April 23, 2010

~today, tomorrow and next week...~

.today.
argh! stress with muet!
but still wasting my time watching movies..
idiot!!!

.tonight.
my sista and bro will be back!
happy and excited!
long time haven't see them.
tonight also i will lock up myself inside the room and focus for muet!
.reading.writing.listening.
with no laptop near me ok! get lost u!
.laptop dan internet.
*pengganggu utama*
=.='

.tomorrow.
tomorrow is the day!
gud luck 4 muet!
sleep early tonite.
prepare ur things k...
.smk seri perak.
here i come!
pray a lot..:)
band 4 in my hands..
insyaallah...amin!
*u guys please pray for me :)*

.next week.
will start my new career..
*tokeh muffin*
work hard e'an! :)
hope everything gonna be well.
pray for my bisnes!
^_^

that's all i guess..
sort of things i need to think.
ya Allah please help me and give me strength...
done with it.
love to say this..
''kejayaan takkan wujud tanpa usaha''
so chaiyok e'an...!
adioss!...salam...

~mommy,adik dan bola...~

      arini aktiviti macam biaselah...boringnyer..! last night as usual sleep after watching 'sonny with the chance'..but before sleep i'm forcing myself to prepare for muet..! but after doing a few pages, my eyes closed 100%...haishh.!! reading make me sleepy..arghh! why should i reseat it...hurmm..tension and tired with my own achievement...:(  never mind,i still have to accept it..maybe this is my faith..my activity for today...

.morning.
wake up as usual.pray then do all the housechores.try not to sleep after that.kind of boring,so i watch television.well,hard to believe but true! watching tv in the morning make me bored..=.='
can't stand anymore..8.30 a.m bring myself to the room and try to study for muet..few minutes later....zzZZzz..=.='
sleeping again..wake up at 10..and want to go for bath..but..take my towel and bumm! again fall asleep at another room..haishh..but thank god it was just for a moments..
arghh.my head spinning..hurmm..
till 2 pm. while praying i heard adik was home..
ok time to cook his food..
then continue with the fish..

.afternoon.
still doing my work at kitchen.
till 3 i heard mom was home..
mom straight go to me and ask me..
here our conversation..
'let's company me...watch my students play football at speedy'
huh? when?
'start at 3..but never mind we go at 3.30 or 4..'
*i just keep quiet*
but inside my heart i'm smiling..hehe
of coz i will mom..kind of boring just stay at home.
'u want or not.? then we can go shopping'
yeah! hati berbunge lg..huhu
'ayah mesti balik lambat.so just get ready and help adik too'
ok!

.at the match.
we arrived there and adik said he was thirsty.so i need to get it for him while mother go inside first.
wow! kind of interesting and shocked when i enter there and i was like at the bukit jalil's stadium..haha!
so many people and also so noisy..i can hear people shouting and give support for their team.
*ade jugak kompang and hon maybe*
patutla meriah upenye match tu da peringkat final.
so nak tentukan no 1 or 2 la ni..
i go to mom and seat beside her..
ramai jugakla muke2 yg aku kenal..mostly cikgu..cume x tau name jer.sbb aku kan rajin mencapub kt skola mak..pastu raye x penah miss umah terbuka mereka2..hahah!

at the field i saw two team.one wearing yellow and orange.
so i knew that mom's students wearing orange.
(smk.sri perkasa)
yellow team from smk dato sagor.
mase tuh da 1-0
1-sri perkasa
0-dato sagor.
tgk bola mane ade fiil tgk smbil duduk..even mak pun berdiri..hahah
i think aku sorg je barisan depan tu yg duduk.huhu
malas nak galak sgt.x nmpak sgt pun sbb rmai b'diri..
sedar2 depe da menjerit sbb bola masuk gol..
tula sape soh duduk kt barisan cikgu..mereka sgt semangat juge tahu..hahak
wah bingit gile if team perkasa score..
penyokongnye x yah cakap ar..due bas kot! and girls pun ramai..
support pakwe la kut..hahah.

till 6 pm the games over..
kemenangan berpihak kt skool makla..!!
happy kot..haha aku pun nak sebok tumpang hepy gak..weee~..
3-0
.smk seri perkasa.
perkase ker..? korg menang mesti sbb aku dtg kan.?
haha.perasan! ok dlm syok layan bola td ade jugak terselit sorg dak convent kt situ.dok sebaris ngan aku kot..
senyum kt aku tp aku wat bodo sbb takut salah org..haha
*padahal da terang2 pkai t-shirt convent*
sumpah x ingat name die..
tp aku tau die team bola jaring dulu ngan aku..
but she's my junior.
x pe x penting! huhu

almost 6.30 went to pray.
hampir terlupe diri ini puase. tak bgtau mak lg.
nanti mak ajak minum plak.=.='
then went to the store..
ooppss! mak ngan adik menonong jer jln masuk georgetown w.coffee.
'si kecik tu da merengek lapar'
hishh!
lastly i told her that i'm fasting..she said
'never mind..just order.another few minutes u can eat'
*padahal lg 20 minit kot*
wah! happy bukak pose b'same mereka.b4 dis sorg2 jer..huhu
alhamdulillah..rezeki i lah dpt b'buke mkn sedap arini..
after eat go to buy some foods and toiletries.
then solat maghrib kt surau yg same td..

sesampai di rumah aku x sempat bukak tudung lagi..sbb balik trus ngadap lappy..haha
tibe2 ade org dtg..
pak sedare dtgla.! da lame rumah ni x de tetamu...
pak nan. dtg sorg jer sbb nak jumpe ayah for urusan insurans..

then aku wat keje sendiri.
chatting ngan arip sal ahad nih.
haishh..buat keje last minute! sudah tahu nak konvo x mahu booking hotel awal2..
sekarang suda susah..mesti sume hotel suda penuh.
lagi ada itu jomheboh di johor sana..mesti ramai org...haiya!
i try to search kt tenet tp x reti camne nak cari hotel..
mostly mesti direct pegi kt map..haishh!
gua pun sudah pening lu cari smpai jumpa yah!
 then malam..i do nothing! just...
online sampai muntah darah.
sampai lupe cik muet! @#$%! i hate myself....=.='

having fun actually today..
mcm suda mula suka sama game bola..;)
ok stop sini dulu..
i wanna go kill myself..!
pray for my muet..
i'm begging u..please!!
~salam~


Tuesday, April 20, 2010

~ipoh lagi...~

    every weekend as usual we (mom,dad,adik,ijat n me) at home must be wondering and waiting for our family...is there anyone of them will be back home this weekend?..hurmm suprisingly, i found that since i was stayed at home for my semester holidays, only both my younger sisters that studies at Bainun will be back during weekend...sadly said my brothers and sisters never did that...i guess maybe they were really busy working...but i'm glad coz whatever it is i keep receives phone calls from them telling that they really miss home but still waiting for the suitable time to go back...*paling ketara lilah*...she keep calling and said she's homesick...hahak...
*mcm mane nak kahwin nih ;p*

   well,thanks to the technology coz not only phones but we can keep in touch with each other by internet...as i am the only person that online everyday, so they will buzz me if they online..sometimes through FB....well at least i got news from them...yeah..i admit, i miss them t0o...staying alone at home and doing the same routine everyday is very2 boring...there's one time i feel like dying coz it was really boooring! =.='
     hurmm...this weekend, lilah,odah and arip said they will be back..i'm not really sure actually.but..mom,dad and arip will go to johor for arip's convocation...looks like i will stay at home again this weekend...never mind i'm used with it..everyday seems the same for me...the different is the presence of my parents...so,i love weekend...huhu
    title of this post! huh xde kene mengena sgt ngan perenggan2 di atas...haha ipoh lagi..? including yesterday, da 3 minggu berturut2 pegi ip0h...huh...tak faham betol ngan adik aku due org tuh...name je satu sekolah tp balik asing2 pulak..kejap minggu ni fara balik pastu mggu depan nye eda plak balik..and the worst bile nak balik bainun tu parents anta..haishh..kind of wasting tau...korang bukannye jauh sgt pun..homesick ker nak balik slalu..haha..ok memandangkan mcm boring duk umah so semalam tergatal nak ikut..walaupun tahu dok dlm keta hampir due jam pun mesti boring jugak..kalu bertolak awal mesti bole pegi main boling..lain kali kene ajak mak awal2..bukan da masuk keta baru ajak..mmg x sempatlah..nak tggu mereka2 balik baru seronok kan...berkonvoi ramai2...pastu i kalah lagi...hahah! this weekend pegi johor maybe..wah mmg x de rest tuk mom and dad kan..kasihan!

    semalam first time kut pegi ipoh then tertido dlm keta..aku mmg jenis tak suke tido dlm kete...x tau nape since dulu lagi..dlm bas tu tido la jugak..tp kete tak..even mase ayah n mak anta pegi kuantan pun x tido dlm kete..hebatkan?? haha..maybe semalam penat sgt...tp x rase pun camtu..aku rase aku da jadi kaki tido! argghh! tension..! x suke perasaan bile terjage dari tido yg tak sepatutnye terjadi..i mean rase membazir..haisshh..benci2 pun tp buat jugak..! i think nanti kata2 kak od akan terus terngiang2 kt telinge aku..die cakap..''jgn dok buang mase je kat umah tu..tgh cuti ni buatla something..kalau x suatu hari nanti mesti menyesal sbb buang mase cam tu jer...''
lebih kurang mcm tu la ayat die..haishh...mmg aku x nak menyesal.and i think maybe after muet nak start buat muffin and soh mak bawak gi skool die...hope sume b'jalan lancar..lilah pun beri galakan buat mcm tu...insyaallah...mintak2 niat aku menjadi..
walaupun leceh nak buatnye tp ape salahnye..nanti dapat gune hasil titik peluh sendiri kan...baru berbaloi..huhu

ok that's all for now....
i want to focus on my muet!
try listening test ptg tadi buatkan aku nak tido...
lepas da abis terus tido..haishh...=.='
buat speaking pulak rase cam org gile ckp sorg2..haha!
reading n writing yang susah...alaaa....
my english sucks!...
tgk ayat bi aku dlm blog ni pun tunggang langgang..
jgn gelak yea! org ckp practice make perfect...=)
don't give up e'an!!
band 4 yeah! insyaallah..aminn..


before that! selamat hari jadi to my best friend forever!!!
.AIN RAFIDAH MOHD ANUAR.
.20 april.
rindu die sangat2! :'(
kite kawan sampai mati ok!
adioss! salam...


Monday, April 19, 2010

...cik mini coklat...


firstly silelah menjamu mate melihat pic2 di bwh...

ni sume adalah gmbar2 semase meeting antare puteri2 t.i arituh..hahak
.u will know if read previous post.


inilah mereka...kesayangan saye...♥

ini kami bertige.....
♥farabaitirehan♥

ini berbanyak pulak...hehe
*wif besday girl (syaza)*
jun menyorok la.huhu

huh...ntah ape yg gue tgh bebel tuh...huhu


dinner nanti nak pakai ni buleh x...? huduh! hahahah.

that's us..

penghilang dahage
.fara.baiti.rehan.

itulah rupe air yg konon dri iran tu....


done with that old story...
last night i was very boring..
when i am boring,i tend to do anything..
especially nonsense thing..huhu
selepas da buat tawaf satu umah,remote tv da hampir penyek aku tekan sbb xde cite best dan da pueh kaco adik smpai nangis, i decide to lepak kat dapur..
bile da melekat kt dapur pe lg..idea2 merepek laju je kuar..
and bile tgk bahan2 sume ade lastly i plan to make a cake..
tp kali ni lain ckit..
nak buat mini kek ataupun yg org slalu pggil tu...
kek cawan kan? 'cupcakes' or whatever la.
sbb aku bukan gune bekas cupcakes pun tp bekas wat tart..haha
same lah tu kan..?
b'bekal resipi yg dicilok dari tenet..
sume b'jln lancar..
part yg last tu aku nyampah..
adeh.nak bakar la pe agi..
maleh btol nak tggu pehtu wat next round..
lastly sume da ciap..
amik mase due jam jugakla tok masak nyer..
maklumlah first try nih
mcm2 bende jadik..
aku dapat wat dlm 5 or 6 round..
1 round ade 12 cupcakes..
and rasenyer not bad...
my mom and adik suke sgt!
ye la,sape x suke coklat kan..?
mom tanye 'dapat bnyak ker..? bulehla jual camni..'
aku sengih jer..
huh mati aku kalo nak jual..sbb leceh nak watnyer..
skali skale bule lah tp smpai nk jual kt skola mak, um i don't think so mom..huhu
selebihnyer tu simpan tok bekpes sok..yumm!

 here it is! erm..can i call this cupcakes..? idts..haha

 first try ni tau...mcm2 bende jadi...fuuhh!

nmpak cumil la..syg nk makan..

mari menyusun! muahaha...


hurmm...dats all for now..
tata!
~salam~