.i’m on my way to the future.

Monday, November 28, 2011

heart gasping for..

Assalamualaikum.


bad starting of the day. hate this feeling. mix one.
tears fall through the cheek. god, i need strength. pleaseee ;(


Dari Abu Hurairah r.a bahawa nabi SAW telah bersabda:"Allah sentiasa memperkenankan doa seorang hamba selama doa itu tidak mengandungi (perkara) dosa, (perkara yang) memutuskan silaturrahim dan selama tidak meminta supaya cepat-cepat diperkenankan." Lalu baginda ditanya oleh seseorang:"Apa maksudnya meminta dicepatkan?"Jawab baginda: "Umpamanya seseorang itu berkata dalam doanya:"Aku telah berdoa, aku telah berdoa tetapi aku belum melihat doaku diperkenankan. Lalu aku putus asa dan berhenti berdoa."

120. "Ya Allah! Sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak hambaMu (Adam) dan anak hamba perempuanMu (Hawa). Ubun-ubunku di tanganMu, keputusan-Mu berlaku padaku, qadhaMu kepadaku adalah adil. Aku mohon kepadaMu dengan setiap nama (baik) yang telah Engkau gunakan untuk diriMu, yang Engkau turunkan dalam kitabMu, Engkau ajarkan kepada seseorang dari makhlukMu atau yang Engkau khususkan untuk diriMu dalam ilmu ghaib di sisiMu, hendaknya Engkau jadikan Al-Quran sebagai penenteram hatiku, cahaya di dadaku, pelenyap duka dan kesedihanku." [137]
121. "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepadaMu dari (hal yang) menyedihkan dan menyusahkan, lemah dan malas, bakhil dan penakut, lilitan hutang dan penindasan orang." [138]

Friday, November 25, 2011

freaky friday. cover #1

video
               
 I LOVE YOU- by Najwa Latif 

                 dedicate to those who heard this.
u know who you are 

Saturday, November 19, 2011

putrajaya visit.

assalamualaikum..
setelah separuh semester diharungi dengan only kelas, presentations, tests dan assignmentssss...akhirnya aku telah berjaya keluar dari penjara pelajaran ini. erkk? ok tak syurga ilmu actually. hehe  hari khamis. yup ponteng kelas. eh, bukan saje2 ponteng okeh. ade trip pi putrajaya, entah camne before cuti tiem petik nama gua and wanie ajak jadi ajk utk die coz she is the pengarah projek. gua ajk makanan je pungg. hehe


malas citer bnyak tgk aja ya pak ;)
baru sampai, first thing first amek gambar dulu hehe
senaman pagi, terlebih senyum pulak :) 
meet my classmates. also known as geng BB
technology advancement. pakcik driver bus skrg tak main pakai gprs dah, guna tab terus u'olls. sporting ouh encik2 ni. hehh 
before entering the building.
 semua fokus. baguih hehe
end of the ceremony. here gift from us ;)
*speech beliau sgt kelakar ok. best2 !
lunch provided by them. yummy!
*makan free gua mmg laju.ambil pun nak bnyak je.haha
SATU MALAYSIA itu penting ! baru negara makmur. kann ?
time to say goodbye to KPDKK
at masjid sultan mizan, time to change ladies ! next destination. ehemm
here  were are! Paya Indah Wetland. bak kata pakcik bus, tanah basah. funny ouh pakcik. haha 
ma favourite part !! :')
uwaa diorang comel sgt !!! sumpah cute. tp tenggelam timbul je kejenye. bosan la awak syg ;(
haha ;D
FAKTA ! Hippo can be very dangerous ! gigitan si gemok boleh membunuh. grrr! so dun play2 with me. eh silap them. hehe
kolam boya yg sgt awesome besar ! scary sgt. see the sky over there? yes it was a sign. hujan mau mari. jadi moh berteduh. 
the scene and landskap was really beautiful.
ok it's time to go back ladies n gentleman. hujan lebat gila lepas tu. luckily i bring an umbrella. always sediakan payung sebelum hujan ok? ;)
haha muka tak puas hati lisa nak kahwin dgn yusri. eh tak muka ketat sbb cancel plan nak turun shah alam. hehe

ok, enough. letak banyak2 nanti bosan la kan. well it was unpredictable journey i guess. it's simple yet still awesome. thank you KPDKK coz so excited terima kehadiran kteorg even schedule diorg penuh. mcm tanak kasi balik pun ade. ok dah2 perasan sgt la kau. haha we're given two hours to viewing around but then spend only one hour dekat wetland. it was fun even tempat mcm takde org nk dtg. ouh mgkin sbb kteorg dtg hari khamis so sunyi sepi je. ade la juge bebudak kolej mane ntah ade event kt situ. pukul 6 kteorg blah. hujan lebat gila. stop kejap kt RnR rawang and selamat sampai uitm pukul sembilan setengah.penat weyh. but enjoyable enough. thank you all. next project, untuk kelas marketing dgn miss zaf maybe. tgh nak buat kertas kerja. hehe


that's it I guess. assalamualaikum :)

Saturday, November 12, 2011

ipoh mali

assalamualaikum
alloha. hari ni pergi ipoh. pukul dua belas dah gerak. tujuan utama adalah nak pergi ambil semua barang eda dekat sekolah dia. dalam masa yg sama bole lah die jumpa kawan2 die kan. rindu gila kot. aku naik dgn bro arip n reha. gerak awal sbb nak pg simpang pulai pick up tunang abang, kak enaz. diorg nak ambil baju nikah kt deret kedai belakang GM tu. dah siap katenyee.


cun ah baju diorg, my bro mcm terpana tgk tunang die. kah3 pastu boleh ckp tak sabar la pulak. kelakar je.dah siap tu nak tggu mak ayah sampai kteorg masuk GM dulu, jalan2. ramai gila org, sbb ade karnival keusahawanan RISDA. 
dah pukul 3 tak mkn lg, lapar kot so beli benda ni. IPOH mali ouhh.
lepas tu pegi kedai haiwan kt food court GM. besar gila punya kedai.mcm2 adee.dah mcm petland kecik pun ade aku ase. mcm2 binatang ade ouh. ramai jugak org datang..itu tempat wajib masuk tiap kali gi GM. ni dah kali ketiga aku masuk. huhu 
jerung
jerung lagi
shark pulak.
iguana
iguana lagii
tipu kalau tak kenal. ni hamster lah
cik uuuuu.
kumbang bukan seekor bunga bukan sekuntum..ehh?
scorpion
lupe name ikan ni. tp die buta. tokey kedai kate dia injured kt mata. berenang pun slow je sbb tak nampak. kesian sobs.
ok comel sgt la  corak die polka dot
belut elektrik. looks like dia tersangkut kt batu tu je. tak gerak lgsung. entahlah
comel gila anak rabbit ni grrr
yang kuning tu katak.erkk
iguana besor. 
badak air. ehh ? =.=

lepas tu cuci mata tu terus gerak pegi sekolah eda. pack2 barang die sume.ramai gile wn2 die dtg dorm. sembang dgn mak. eda tak bnyak ckp pun,kusyuk je lipat2 baju masuk beg. senyap je mgkin sedih kot.nak berpisah dgn kawan2. ouh tak jadi pun pergi konsert bebudak orkestra kat MBI tuu. brg2 die kt bilik musik pun tak sempat ambil. next time mak dtg lagi tak pun pass kat sepupu aku je kt skolah tu jugak. lepas anta kak enaz balik, we alls pun balik lah semula, kteorg dah smpai tanjung tualang tibe2 mak kol ckp ade kt shell kampar ni tukar tayar, pancit pulak. then we decide to patah balik ikut jalan kampar..jauh jugak ouh. lg sikit nak sampai mak ckp takyah patah balik da siap tukar. balik terus. kteorg teruskan perjalanan..lg pun kalau smpai dulu pun bukan ade kunci nak masuk umah. mmg drift betul bro gua bawak kete, tibe2 mcm kenal kete depan tu upenye ayah kt depan. sapa yg bercinta sapa yg drift? gua pn tak tau. 
bajetttt model ?? eeiiuuu. heh
location: dpn umah kak enaz, spg pulai
yang ni mungkin ye ;)

k lah. lepas ni mungkin semakin busy. kalau sempat nak curik2 mase update, i'll do it. 
ya Rabb, semoga kau kuatkan aku dan orang2 yang aku sayang untuk menempuhi segala ujian dan dugaan dariMu, sesungguhnya kami hanyalah insanMU yg lemah, hina lagi daif. beri kami kekuatan. aminn..sampai sini dulu. assalamualaikum :)

Friday, November 11, 2011

.tigakalisebelas.

assalamualaikum
semua orang sibuk dengan tarikh hari ni. ya. menarik sgt kan.sekali je seumur hidup ni. lepas ni takde dah number yg sama muncul. tiga kali sebelas sama juga enam kali satu. heheh sy buat versi sendiri. bosan tgk org dok post number tu, seriusly tak tipu. heee


tarikh cantik camni mesti nak benda2 yg best je jadi kan. aku tak berharap ape2 pun. just lalui mcm biase la kan. yg penting kte redha je ape jadi, hehe..be positive la jugee. huhu.how was my day went ? heh biase je. pagi bgn lambat. yup, sbb semalam tido lambat. konon buat assignment. tapi tak siap2 jugak. hampeh sungguh. manusia, perlu rehat jugak noks. mati la kalau pakse sgt kan. ahh alasan je sbenarnye. memang terlalu bnyak alasan la manusia ini..


tengah hari time zohor yg lelaki pegi solat jumaat, bro arip pepagi lg dah bangun sebok nak uruskan borang2 nikah die. gelabah la juge gi mari sana sini nak cari saksi bagai tu. paling klakar nilai mas kahwin pun nak tanya kteorg. mmg pelupa betul bro ni. haha at last siap jugak dlm mase yg singkat. tahniah la ujian hiv anda tidak reactive. means negatif la. mau kena halau rumah kalau tiba2 doktor tanda dekat reaktif kan. huahua 


mak balik lambat hari ni. tgh hari balik kejap lepas tu pukul 2 ade meeting, pukul 5 baru balik. hujan pulak petang2. bro pun menghilang ke mane ntah nak jumpa ayah mertua nak bg borang2 nikah tu, ptg juge baru balik. masuk2 rumah terus cakap lapar lah, jom beli kfc. ade je yg menyampuk, eda mane boleh makan.  ok makan tempat lainlah. mase tu sume duk ruang tamu. aku tgh konon2 belajar mandarin dgn kakak2 dan abg la kan, pastu tergendala sbb dok bincang nak makan mana. abg nak blanje. nguehehe then set lah, lepas maghrib gerak.
as usual, nah jamu mata lagi. kasi kenyang. erkk? hehe
emak kena paksa pakai selendang mlm ni. tu pun mak bising panas katanya. hehe
dalam plan nak pergi makan dekat rest house, tp ade org buat event pulak, dah penuh kena book. jadinyer makanlah tmpat lain..tak berharap sgt, tp rasanya Allah mmg syg aku, dah lame teringin bila tgk org lain dok sebok kecoh diorg pegi mkn 7cheese tu kan.kte sedar kte tk mampu nak mkn sorg2, sbb family tak brapa suka mkn pizza, tak kenyang n cepat muak katenye. tp tak sangka pulak bro nk bwk pegi situu jugak. thanks ya Allah. hehe

gua ade prinsip baru, alang2 dah tak lawa tu biar tak lawa terus. haha
alang2 dah gedik, biar gedik terus. erkk? haha abaikann
eda paling excited malam ni. semua benda die buat nmpak la die teruja. and dgn tak sengaja die telah termakan ayam. risau je, sobs :(
nah, baru makan sepotong mmg da muak.so baru sedar aku mmg tak suke cheese rupenyee..pheww
lepas dah kenyang, mak tnye nak pg mane pulak, tgk wayang ? ouh tak tak, ade lg best dr wayang,.hehe
teringat yg besar punye tu, best gila. ni kecik je. tak adventure lgsung.kikiki
sebab sume game  tak best, yg ni nmpak cam menarik. so sume main kecuali mak ayah. mmg kteorg je la konker..best2.
ni la kete gua naik. comel kan ? mmg comel tp hampeh. asyik kena lggar nk tersangkut di tgh org2 lain je. bangang.. haha tp berbaloi la kot. puihh.
pastu naik benda besi ni. sumpah scary. bukan sbb gayat ke ape tp sbb takut tercabut besi2 tu. daif benor tgknye haha ni mmg funfair budget betullah. kui3.mcm biase family kteorg je konker, mak ayah pun join skali. hehe
konon lah view dr atas kan. cantikla jugee tp tak nmpak seluruh teluk intan pun. ngeh3
ade extra token, so budak ni la abiskan. muke kesiannye naik cawan sorg2. jd tumpuan ramai, tak tau nak buat muka mcm mane. klakar, hahaha

dah lame tak jalan2 ramai2 macam ni, bila plan nak pg sumwhere je mesti ade halangan, cuace tak best la, ade kerja lah..tp mlm ni dpt jugak gather n have fun walaupun tak cukup korum. heheh okeyy, dah abis dah..sampai rumah pukul sebelas, MLM pun dah abis, tp sempat tgk boboi. sumpah kelakar. vote bnyak2 pun tak rugi. hehehe that's all what happen on my enamkalisatu date. kind of memorable moment on a memorable date i guess. hehe stay tuned ! adioss lavista . XOXO ;)