.i’m on my way to the future.

Saturday, February 11, 2012

bro faiz's BIG DAY ~15/01/2012~


assalamualaikum...this is another entry bout wedding reception of my first brother on one weekend this januarydisaat ahli keluarga semua bersibuk2 dgn urusan perkahwinan abg yg sulung gua ni, gua pulak bertungkus lumus berperang dgn perjuangan yg dikira hampir selesai at that moment..it was the final examination week for my second semester..there're left another 2 paper for me during that time..all the busiest thingy with the books n so on somehow make me not thinking too much about the wedding..here some pic untuk hari pernikahan yg berlangsung dekat rumah pengantin perempuan di kajang. 
before that allow me to story a little bit bout them :)

perkenalan mereka sejak zaman persekolahan yang bermula bile my bro teman kawan baik die jumpe someone and mase tu lah bertentang mate for the first time dgn kak intan yg jugak pg teman kawan die jumpe kawan abg gua tu. bace lagi sekali kalau tak dpt tangkap.heheh sejak tu abg gua try masuk jarum. hoho kawan abg gua and kak intan satu sekolah al-ulum dulu. tp my bro sekolah teknik. jadinye ade org tgh kan senang. hehe  lagu first yg die bg kat kak intan was by Once titled Dealova. romantik la konon. hahaha *tuan punya badan sendiri heboh kisah percintaan diorg tu. dengar je lah haha =.='

well, abg berani bawak kak intan dtg umah jumpe mak ayah. mak ayah pun ok je sbb kak intan mmg baik orgnye. parents kak intan pun maklum dah pasal kewujudan abg dalam hidup dia. pernah mase raye tahun bile ntah. abg bermalam rumah kak intan tolong family mereka cat rumah sumer. lame kelamaan kteorg da jadi biase and suke termasuklah mak ayah.and what a small world, anak buah kak intan was my junior kt convent. so selalu sangatlah ade muka die. huhuhu mase aku belajar kat kuantan dulu pernah sekali terkandas kt pudu, aku kena tunggu beberape jam before boarding.kak intan duk kajang n abg aku kat unikl mase tu, so diorang ni lah yg teman blanje makan tgk wayang shoping sume kt times square. kak intan pandai menjahit. kalau time raye ade je baju sepasang dua utk mak sbb tu jd menantu kesayangan mak. hehe. kalau tolak tambah adelah dalam 6 tahun they're were facing all the happiness and sadness together. cewaahh :P

sampailah mereka mengikat tali pertunangan dan akhirnya sah menjadi isteri anak sulung lelaki dalam rumah ni.yang kteorg kenal first love abg org lain tibe2 bwk balik rumah org lain. so, who said our first love biasenye jadi pasangan hidup. maybe that's true but not at all la kan. it's depends on JODOH :)

khairul faizi hilaluddin
umur: 26 tahun
intan zarina mohd naim
umur : 23 tahun
diulang 23 ye ;)
alhamdulillah. sah a.k.a HALAL sudah :)
pakaikan rantai
dekat homestay
tukar baju nak naik pelamin.
the one yg suka cari pasal and suka panggil aku gemok, gendut dan seanteronyaa.mcmla dia kurus sgt =.='
itu cerita malam pernikahan. let's move on with the BIG day. majlis persandingan :)
konon hensem lah ? =.=
barulah nmpak macho sikit lepas potong rambut. konon haha
wish to be here too :(
he cried mase bg ucapan say thanks to mom and dad. hilang macho lu bro. haha
the lovely kak intan :)
berduet nyanyi lagu 'jangan pisahkan'
romantik habaq hang 
with sis Od, the person that has sister in law younger than her age. hewhew
this is all the bestest pictures i picked from the album.. nak tau kenapee ? sebab photographer sebenarnye adalah...
SI KECIK ni. sebab tu he is not in the any of the pics. gua pun terkejut.boleh pulak my bro bg can. kate abg, adik yg gigih sgt sangkut kat leher usung ke sana ke mari dgn muka confiden n bajet teror dia. tapi masih perlu diberi kursus. aku pun tak khatam lagi. haha salutee !

last but not least, a very big congratulation to both of you, my bro and his wife. may ur life full with happiness and segala urusan dipermudahkan. glad to have u guys in my life :)
i think that's all for this entry. just stay tuned for the next entry. kenduri besar punyaa. tiga pengantin sekali gus.bak kata juruacara tu, jarang2 dibuat orang. hehehe :)
.assalamualaikum.

1 comment:

Cik Anis said...

ko ble lg... hahaha